Здравейте  и   

добре дошли в

нашият сайт.

 Нашето семейство се занимава с печларсто от края на 80-десете. Баща ми видял нялколко захвърлени кошера в двора, който купихме и в един от тях изкачали пчели. И така започнал да се интересува и да чете за пчелите и скоро се сдобил с 5-6 кошера. Естествено с помоща на стар пчелар от нашия род.

  И така минало известно време, но ги загубил и се отказал. Ала любовта към пчелите останала и надделяла и още на следващата година се сдобил с нялколко отводки от нашият стар роднина пчелар. Постепенно натрупвал знания и опит и така от година на година от заплата на заплата увеличавал семействата и покрай основната работа достигна до бройката от 50 кошера до 2005.

 Тогава като малък,  аз и брат ми, винаги сме помагали с пчелите. Вилиците за разпечатване и с продажбите на дребно, с  което  успявахме  да   си изкарвамe париза тетрадки и учебници, по-късно и за първият ни настолен компютър.

 И така 2005 година реших, че и аз трябва да почна да ’бъркам’ в кошерите. Взехме електрическа центрофуга регистрирах се като земеделски производител, дадоха ни номер на пчелина и реших да увелича бройката и закупихме още нови кошери.

 Постепенно   започнах  да се  уча  и  да   експериментирам имаше успехи и неуспехи,  но  аз  не  се отказвах вече като главен  пчелар застанах  аз  синът    –   Стефан  Андреев и с помоща  на  цялото семейство  достигнах  до  150   кошера като бройката продължава да расте. 2015 година с помоща на баща  ми  и  малко  железа  от втoричните  направихме първата си пчеларскаплатформа за 24 кошера.

 

 Освен с продажбите на едро имахме и нялколко предствяния с продажби на дребно на местния панаир на града и много хора харесаха нашите продукти и за да ни намират лесно започнахме да продаваме на местния общински пазар в пазарните дни.

 Меджу временно нашето семейство се рои и сега се радвам на съпруга и 2 малки дъщери. Не беше трудно да запаля съпругата по пчеларството понеже и нейният баща е пчелар. С нейна помощ разнообразихме пчелните продукти освен до сегашните – мед, прашец, восък и прополис, започнахме да предлагаме и други лековити продукти като тинктура, мехлем за рани и изгорено, прополосова мас за кашлица; козметични продукти – крем против бръчки и меки пети, натурални съпуни с пчелни продукнти и масла и други продукти като обикновенни и ароматни свещи от чист пелен восък.

 

Shopping Cart Items

Empty cart

No products in the cart.

Return to Shop
Search for:

X